Liesbeth Baris

Makelaar bedrijfshuisvesting Ooms makelaars.

“Met bedrijfsmatig vastgoed heb ik jarenlange ervaring in Rotterdam en omgeving. In Rotterdam is het ons hoofdkantoor gevestigd, van waaruit ik in eerste instantie bij Ooms ben begonnen. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren vanuit ons kantoor in Dordrecht. Hier vandaan bedienen we onder andere de Drechtsteden. In onze branche gebeurt altijd veel, zeker in dit werkgebied!”

Wat trekt je aan de Drechtsteden?
Sowieso de waterrijke omgeving. Dat had ik ook al met de Rotterdamse haven. Ik vind havens fascinerend. Al die bedrijvigheid, prachtig om te zien! Dat is niet het grootse deel van het werk, maar het is er wel een belangrijk onderdeel van als je in deze omgeving werkt en dat is echt hartstikke leuk. En zeker bij het nautische PIER14. Het is super interessant om die specifieke doelgroep meer in te duiken.

Wat voor impact denk je dat PIER14 op de omgeving zal hebben?
De prachtige horecagelegenheid zal echt beleving toevoegen aan de omgeving. PIER14 zal ook werkgelegenheid met zich meebrengen, niet onbelangrijk. Ik weet wat de plannen zijn en wie ernaar kijken, dus ik weet zeker dat het prachtig gaat worden.

Was je dan ook bekend met deze plek?
Toevallig ben ik hier in de buurt opgegroeid en in Zwijndrecht naar school gegaan, mijn ouders wonen ook nog steeds in de buurt. Daarnaast is het mijn werkgebied, dus ik ken het goed. In de toekomst verwacht ik hier ook privé te komen. Als ik met mijn ouders uit eten ga zijn er in Zwijndrecht wel wat leuke zaakjes, maar ik denk dat heel veel mensen uit Zwijndrecht en omgeving hier straks naartoe komen voor een lunch of diner.

Hoe is verder de locatie van PIER14?
Die is goed, het is dan ook geweldig dat deze ontwikkeling eraan staat te komen. Het terrein wordt omringd door water en het is ook goed bereikbaar, zeker met de nieuwe waterbushalte. Maar vooral leuk en niet alledaags is de samenwerking die we aangaan. Veelal verkopen of verhuren wij bestaande bouw of we geven grond uit voor men om zelf iets te ontwerpen. Binnen PIER14 is het een combinatie. Er zijn grove tekeningen gemaakt, maar alles is nog mogelijk. Het is daarom zo flexibel. Dat vind ik erg bijzonder aan dit project. Een ondernemersvisie kan hier ingevuld worden. Sommige locaties zijn ook zowel te huur als te koop, dat spreekt ook heel veel mensen aan is mij opgevallen.

Wat denk je dat ondernemers hier gaan vinden als ze zich hier vestigen?
Veel. Eén, het is nieuwbouw. Twee, het is zo goed als op maat te maken, want we gaan het met elkaar doen. Als bedrijf lijkt me dat geweldig. En natuurlijk het nautische aspect, dat is heel belangrijk. De maritieme partijen aan wie ik in het verleden heb verhuurd en verkocht wilden allemaal dicht bij het water zitten. Ook al is het voor een bedrijf niet altijd nodig, ze willen het zien. Dat zit in hun aard en zal binnen PIER14 aanspreken. Als dat het fundament is waar je voor werkt, dan vind je het leuk om water te zien. Sowieso is het mooi om naar open water te kunnen kijken natuurlijk!

Welkom op de website van PIER14. Wil jij informatie ontvangen over het nieuwste nautische bedrijventerrein?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op.