Rik Blank

Projectleider in landschap en stedenbouw bij Stijlgroep

“Ik heb een achtergrond in landschap, stedenbouw, en bouwkunde. Vanuit dat perspectief zit ik ook in dit project. We zijn gevraagd om PIER14 stedenbouwkundig en landschappelijk te ontwerpen. “

WAAR STAAT STIJLGROEP VOOR?
We bestaan al 40 jaar als bureau voor architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. We onderscheiden ons met een unieke benaderingswijze die ontstaat vanuit het landschap, de mens en duurzaamheid. Vanuit die optiek zijn we in staat om in elk project gelaagdheid te vinden. Dit komt door ons vermogen om verbindingen te herkennen en te realiseren. Zo zorgen we binnen ontwikkelingen voor bijzondere meerwaarde. Voor natuur, mens en economie.

HOE ZIE JE DAT TERUG BINNEN PIER14?
We gaan ook binnen PIER14 voor gelaagdheid en verbindingen. We zorgen dat zowel de industriële geschiedenis als de waterrijke omgeving belangrijke en beleefbare posities innemen. Hetzelfde geldt voor duurzaamheid, maar ook diversiteit in ruimte en gebruik. Op stedenbouwkundig niveau werken we met verbindende groene zichtlijnen door het landschap. Het creëert een rijkdom aan ervaringen wanneer je er rondloopt. Mensen worden binnen PIER14 bewust en onbewust verrast.

KONDEN JULLIE GOED UIT DE VOETEN MET HET NAUTISCHE KARAKTER?
Zelf ben ik geboren op een Noordzee kotter waar mijn ouders hun atelier in het grote visruim hadden. Hierdoor heb ik een sterke affiniteit met het water en industriële omgevingen ontwikkeld. Een connectie die met stedenbouw beantwoord wordt in dit project.

WAT SPRAK JE NOG MEER AAN BINNEN PIER14?
Het gebied heeft iets heel erg robuusts in zich. Dat is iets wat we graag intact willen houden. De gebouwen die waardevol zijn, die we kunnen behouden, behouden we ook. Als je het gebied inrijdt word je meteen begroet door de geschiedenis van de plek. Door de lange zichtlijnen die zijn geborgen binnen het gebied, ben je ook altijd verbonden met het water, de omgeving en het weidse landschap. Dit zijn gebiedseigen kwaliteiten die we hebben ontdekt en bewust in het plan hebben verweven. Het gevoel van vrijheid die de locatie geeft is hierdoor voelbaar.

OP EEN GEGEVEN MOMENT KAN JE HIER RONDLOPEN. WAAR KIJK JE DAN HET MEESTE NAAR UIT?
Ten minste tweemaal per dag rijd ik deze kant op over het water, dan heb ik even zicht op het mooie gebied waar PIER14 ontspannen in ligt. Dat zal dan ook een geweldig leuke beleving zijn! Waar ik verder erg naar uitzie als het gebied is gerealiseerd, is om samen met mijn partner naar PIER14 te gaan en met haar naar het karakteristieke horecaterras te kunnen wandelen om vanaf daar uit te kijken over de rivier, de schepen en het landschap

Welkom op de website van PIER14. Wil jij informatie ontvangen over het nieuwste nautische bedrijventerrein?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op.