DE THUISHAVEN VAN DE BINNENVAART

PIER14 is gelegen aan de zuidzijde van Zwijndrecht, de thuishaven van de binnenvaart. Door de unieke ligging is PIER14 onlosmakelijk verbonden met nautische nostalgie. Het bedrijventerrein heeft een unieke ligging tussen het water, die ten volste wordt benut met de aanwezigheid van de twee insteekhavens. Natuurlijk speelt de architectuur in op het prachtige zicht op hét waterknooppunt van Europa. Deze exclusieve factor wordt ook aangegrepen voor extra personenvervoer. De kracht van PIER14 is dan ook de veelzijdige bereikbaarheid.

Zowel via het water als het land is onder meer wereldhavenstad Rotterdam goed bereikbaar.
Een inspirerende metropool om je als nautische ondernemer vlakbij te vestigen. Jouw bedrijf zal hier volledig toegankelijk zijn voor personeel, zakelijke relaties en bezoekers. De uiterst gunstige bereikbaarheid van PIER 14 faciliteert essentiële flexibiliteit voor u en uw bedrijf.

LOCATIE AAN HET WATER
Zwijndrecht is een prominent onderdeel van de Drechtsteden. Een streek met zeven aan het water gelegen Zuid-Hollandse gemeenten, die nauw samenwerken. PIER14 is gesitueerd aan de unieke kruising waar de Oude Maas samenkomt met de Dordtsche Kil en Beneden Merwede. Het bedrijventerrein vormt dan ook een tribune voor het prachtige spel van nautische bedrijvigheid op dit water.

WATERBUS
De waterkant van PIER14 dient voor meer dan prachtig uitzicht. Op de kop van het terrein komt namelijk een halte van de waterbus. De waterbus vaart tussen Rotterdam, Dordrecht en de Drechtsteden en is een vorm van openbaar personenvervoer over water. Snel, vol beleving en van het uiterste gemak voorzien. Medio 2022 zal deze vloot met elektrische vaartuigen worden uitgebreid. Een duurzaam vervoersmiddel in de regio, die eer doet aan de unieke kwaliteit van PIER14. Een watergebonden bedrijventerrein.

BEREIKBAARHEID PER AUTO
Bereikbaarheid van het terrein beperkt zich niet tot het water.Vanaf PIER14 ben je binnen vijf minuten op de snelweg (A16), een vrijwel directe route naar Rotterdam. Een autorit van 20 minuten is voldoende om je te bevinden in het centrum van deze metropool en havenstad. Dordrecht is nog dichterbij, dit ligt op slechts 10 minuten rijafstand. Op het terrein van PIER14 wordt ook voldoende parkeergelegenheid gecreëerd.

OPENBAAR VERVOER
Naast de waterbus beschikt Zwijndrecht over zowel een treinstation (20min lopen) als een busnetwerk (2 min lopen voor dichtstbijzijnde halte).

Welkom op de website van PIER14. Wil jij informatie ontvangen over het nieuwste nautische bedrijventerrein?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op.