PIER14. EEN BIJZONDER BEDRIJVENTERREIN.

GESCHIEDENIS
PIER14 wordt ontwikkeld op een bijzondere plek, met een rijke geschiedenis van innovatie en bedrijvigheid. Hier heeft zich namelijk lang het bedrijf ‘Schokbeton’ gevestigd. Het eerste bedrijf dat zich boog over de productie van prefab betonnen bouwelementen. Zij verdichtten beton door middel van het schokken van de cement massa op een zogenaamde schoktafel. Schokbeton was tot ver na WOII de grootste Nederlandse producent van mechanisch verdicht beton. Dit robuuste karakter is nog steeds merkbaar op het terrein.

IDEALE MIX
PIER14 biedt een ideale mix van kantoor- en bedrijfsunits verdeeld over meer dan 56.000m2. Er zijn dan ook ongekend veel mogelijkheden, voor zowel huur als koop. Het resultaat is een mooie diversiteit aan ondernemers, wat bijdraagt aan de energieke dynamiek op het terrein.

OMRINGD DOOR WATER
Door de unieke ligging is PIER14 onlosmakelijk verbonden met nautische nostalgie. Zowel via het water als het land is onder meer wereldhavenstad Rotterdam goed bereikbaar. Een inspirerende metropool om je als nautische ondernemer vlakbij te vestigen. PIER14 heeft ook een adembenemend uitzicht op hét waterknooppunt van Europa. De Oude Maas is tussen Dordrecht en Zwijndrecht de drukste waterweg van Nederland met maar liefst 150.000 passerende schepen per jaar. Het bedrijventerrein beschikt tevens over twee havens, dit biedt zowel ondernemers als hun relaties de mogelijkheid om op verschillende plekken aan te meren.

WATERBUS
Om deze locatie optimaal te benutten komt er op de kop van het terrein een halte voor de waterbus. Deze waterbus bedient de regio Rotterdam-Drechtsteden en is een unieke manier van openbaar personenvervoer over water. Medio 2022 zal deze vloot met elektrische vaartuigen worden uitgebreid. Bereikbaarheid is een sleutelelement in onze samenleving. Dit vervoermiddel biedt u als bedrijf flexibiliteit voor personeel en zakelijke relaties. Ook maakt het van forensen een unieke beleving. Hiernaast wordt er op innovatieve wijze meer dan voldoende parkeergelegenheid gecreëerd op de begane grond van het project.

ARCHITECTUUR
PIER14 verzekert een inspirerende werkomgeving. De kwalitatieve architectuur wordt bewust gekenmerkt door nautische vormen. Zowel binnen de nieuwbouw als de herontwikkelde monumentale gebouwen. Ook wordt het unieke uitzicht op de Oude Maas optimaal aangegrepen door de realisatie van een verhoogde buitenruimte.
Een wandeling rondom kantoor voelt als een rondje op het scheepsdek. Een bruisende ambiance voor werkgever, werknemer en zakelijke relatie.

HOOGSTAANDE HORECA
Met het oog op de totaalbeleving wordt er ook een hoogstaande horecagelegenheid gerealiseerd.
Doordat PIER14 omringd is door water biedt de locatie een prachtig uitzicht, zowel vanuit het restaurant als buiten op het sfeervolle terras. Voor een uitgebreide lunch, broodje to go en om te ontspannen na het werk.
Alles met een ongeëvenaard uitzicht op het levendige water van de Oude Maas.

DUURZAAMHEID
PIER14 heeft duurzaamheid in zowel de ontwikkel- als gebruikers fase hoog in het vaandel staan.
Er wordt op circulaire wijze gewerkt in de bouw, door onder andere sloopmaterialen te oogsten voor hergebruik. Hiernaast wordt er goed nagedacht over de mogelijkheid tot renovatie. Enkele gebouwen wordt ook nieuw leven ingeblazen, om zo de rijke geschiedenis waar mogelijk te koesteren. Om ook in de gebruiksfase onze duurzaamheidsambities te waarborgen is ervoor gekozen om PIER14 geheel gasloos te bouwen. Een ‘all electric approach’ is de toekomst van onze samenleving, zo ook van dit nautische bedrijventerrein. Bij het realiseren van PIER14 worden daarom doelbewust verschillende duurzaamheidscertificeringen nagestreefd. Op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Dit maakt PIER14 een bijzonder bedrijventerrein, geënt op de toekomst van de nautische industrie en haar mensen.

Volg de ontwikkelingen

Het mooiste, meest unieke en innovatieve bedrijventerrein van Nederland,
staat straks in het teken van nautische bedrijvigheid. Een unieke ligging aan de Oude Maas, tussen de Schokhaven en Uilenhaven, hier komen prachtige architectuur en duurzame bouw samen, dit biedt ondernemers binnen PIER14 de kans om te ondernemen in een energieke en bijzondere omgeving.

Welkom op de website van PIER14. Wil jij informatie ontvangen over het nieuwste nautische bedrijventerrein?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op.